آموزش فارکس شمسیان

تریگر و کاربرد آن در پرایس اکشن چیست ؟

تریگر چیست

تریگر “Trigger” یک واژه انگلیسی به معنای “ماشه” است که کاربرد بسیار مهمی در تحلیل تکنیکال دارد. اگر در معامله گری تازه کار هستید، به احتمال زیاد به دفعات از تریگر استفاده کرده اید، اما بدون اینکه دقیقا معنا و نام آن را بدانید! بنابراین توصیه می کنیم در این مقاله با ما همراه باشید تا بدانید، تریگر و کاربرد آن در پرایس اکشن چیست ؟

تریگر چیست؟

همانطور که گفتیم تریگر در لغت به معنای ماشه تلقی می شود، اما در معامله گری خط تریگر به لحظه ای اطلاق می شود که در آن شما می بایست تصمیم به خروج یا ورود از یک سهم بگیرید. بنابراین Trigger در واقع یک استراتژی معاملاتی است که در آن از دو اندیکاتور بهره گرفته می شود تا بتوان از این طریق فرصت های معاملاتی مناسب را دریافت کرد.

در مفهموم ساده تر: تریگر در واقع خط شرطی است برای ورود یا خروج به یک معامله.

در معاملات بورسی، تحلیل این خط یکی از نکات اساسی محسوب می شود، در این راستا معامله گر حرفه ای تر وارد بازار می شود که بتواند با نسبت به ورود و یا خروج از سهم، تحلیل های منطقی تر و مناسب تری داشته باشد.

مزایای استفاده از خط تریگر چیست؟

استفاده از خط تریگر به ما کمک می کند تا بتوانیم برگشت های زودهنگام روند معامله را شناسایی نماییم؛ بنابراین استفاده از آن روش بسیار مناسبی است، جهت پیش بردن معاملات کوتاه مدت.

خط تریگر از میانگین متحرک 9 دوره ای استفاده می نماید، بر همین اساس به سرعت به تغییرات قیمت واکنش نشان می دهد، این امر باعث می شود تا تاخیری بودن اندیکاتور تا حد زیادی جبران شود.

مهم ترین مزایای تریگر در معاملات:

  • القا قدرت تصمیم گیری به معامله گر و کاهش ریسک: 

این خط به ما کمک می کند تا بتوانیم در لحظه تصمیم بگیریم که آیا برای خرید یا فروش یک سهم واکنش نشان دهیم یا خیر؟ بنابراین از این طریق در تریگر پوینت، میزان ریسک به حداقل خود می رسد که در نتیجه آن معامله ریسک کمی دارد اما با بازدهی مناسب.

  • افزایش میران سوددهی در معامله:

همانطور که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم، خط ترید یک نقطه امن است برای خرید و فروش یک سهام، بنابراین در اغلب موارد در افزایش سود دهی یک معامله این خط نقش بسزایی دارد.

  • تعیین خط روند در سهام: 

با استفاده از ابزارهای تکنیکال، تریگر می تواند خط روند را تعیین کند و به نسبت آن تصمیم گیری بهتری برای خرید، فروش و یا حتی نگهداری یک سهم داشته باشد.

مزایای تریگر

بیشتر بخوانید:سود مرکب چیست؟

معرفی انواع تریگرهای ورود:

در ابتدا باید بدانید که تریگر در تحلیلات تکنیکال محدود به یک مورد نیست و انواع مختلفی دارد. هر یک از این تریگرها یک نقش به خصوص را در راستای شناخت و تحلیل صحیح معامله ایفا می کنند. داشتن شناخت کامل و درست از تریگر به معامله گر کمک می کند تا مطمئن و منطقی تر عمل کند. در ادامه انواع تریگرهای ورود در معامله را معرفی و بررسی می کنیم:

1-تریگرهای کندلی: 

با استفاده از این نوع تریگر ها باید به کمک کندل های قیمتی، تصمیم به نگهداری، خرید یا فروش سهم گرفته شود.با این حال در استفاده از این تریگر ورود شما باید کمی صبر کنید و ببنید که آیا روند نزولی شکل می گیرد یا خیر.

تریگر کندلی می تواند نقطه حمایتی در یک معامله را محاسبه کند تا ما با استفاده از آن بتوانیم استراتژی معاملاتی خود را تعیین نماییم.

2-تریگرهای شکستی: 

در تحلیل های تکنیکال، شکست خط روند یکی از مهم ترین نقاط برای ورود است. معامله گران برای این امر اغلب در تایم فریم های پایین منتظر رسیدن قیمت سهم به انتهای خط نزولی اند و در زمانی که این خط روند صعودی و رو به بالا را می شکند، فرصت را برای ورود به سهام مناسب می بینند.

در واقع آن ها در زمان تریگر شکست قرار می گیرند که این خط و زمان نشان دهنده روند نزولی در سهم است؛ توجه داشته باشید تریگر پوینت ها در لحظه تشکیل می شوند که این باعث می شود، سهم از حالت نزولی خارج و روند رو به بالا را تجربه کند.

تریگر های شکستی

 3-تریگرهای مبتنی بر الگوها:

در تحلیل های تکنیکال استفاده از برخی از الگوها که سبب تعیین نفطه تریگر می شود بسیار رایج است، در واقع از این نقاط می توان ورود به یک سهم را بهینه سازی کرد. بررسی الگوهای قیمتی مثل الگوی مثلث، پرچم و .. در تریگر پوینت بسیار مهم است.

یکی از رایج ترین و پرکاربرد ترین تریگردها، زمانی است که الگوی مثلثی در سهم ایجاد می شود و بعد از مدت ها آن می خواهد از مثلث خود خارج گردد. در این زمان است که یک نوع تریگر ایجاد می شود.

4-تریگر پولبکی: 

پولبک در نظر، بسیاری از معامله گران یک مورد جذاب است است. در این نوع نسبت ریسک به بازدهی اهمیت ویژه ای دارد. تریگر پولبکی در واقع نقطه ای است که شما در آن ریسک کم تری می کنید اما در ازای آن سود دهی بالایی دریافت می کنید.

پولبک، اغلب زمانی رخ می دهد که بازار در کف یا مقاومت قیمت قرار دارد. در این راستا برای معامله گر حرفه ای و موفق بهتر است تا زمان روند مشخص سهام صبر کند. زمانی که سهمی مقاومت قیمتی خود را پشت سر می گذارد و در معامله بعدی دوباره به همان سطح باز می گردد اصطلاحا پولبک رخ می دهد. در این زمان تحلیلگران انتظار دارند تا سهم وارد مرحله صعودی خود شود.

تریگر پولبکی

تریگرهای مبتنی بر ابزار تکنیکالی

همان طور که عنوان شد، در تعیین نقطه تریگر در تحلیل های تکنیکال، استفاده از ابزارها و الگوها بسیار مهم است.

به عنوان نمونه، اندیکاتورهای یکی از مهم ترین این ابزار در تحلیل های تکنیکال محسوب می شوند. به کارگیری از اندیکاتورها جهت تعیین تریگر پوینت، می تواند به ما کمک کند تا خرید و فروش موفق تری را داشته باشیم به شرطی که بتوانیم تحلیل درستی از روند بازار داشته باشیم.

آیا تریگر ها محدود به زمان ورود به معامله هستند؟

یک تفرکر غلط که در رابطه با تریگرها وجود دارد همین مسئله است، چرا که بسیاری از معامله گران بر این باورند که استفاده از این گزینه تنها برای فرآیند ورود به معامله است! اما همانطور که طبق توضیحات مشخص است، تریگر در ورود و خروج از معامله کاربرد دارد و صرفا برای زمان ورود از آن نباید استفاده کرد.

در اصل، شما به عنوان یک معامله گر حرفه ای در بازار باید مجموعه ای مشخص از قوانین برای تمامی اقدامات خود داشته باشید، چرا که ممکن است بعد از ورود به معامله در بهترین سطح ها، روند قیمت پس از مدتی برعکس شود و این امر یک معامله سود آور را به زیان تبدیل کند.

لذا ما به این نتیجه می رسیم که شما می بایست برای خروج از معامله نیز تریگر های مشخصی داشته باشید.

معرفی تریگر پرایس‌اکشن

همانطور که می دانید، پرایس اکشن یک استراتژی به خصوص برای حدس و پیش بینی شرایط و روند بازار سرمایه است که در واقع شامل تجزیه و تحلیل حرکت قیمتی در طول زمان می شود. از این روش بسیاری از معامله گران خرد و کلان در انجام خرید و فروش های خود بهره می برند.

اگر بخواهیم توضیح ساده تری از مفهوم تریگر و کاربرد آن در پرایس اکشن چیست بدهیم، باید بگوییم پرایس اکشن در تحلیل ها چگونگی تغییرات قیمت را نشان می دهد.

در واقع باید بدانید هر چیزی که در بازار آزاد خرید و فروش می شود یک پرایس اکشن ایجاد می نماید.

یکی از بهترین قسمت‌های مربوط به پرایس‌اکشن این است که از مهم‌ترین روش‌های ممکن، برای انجام آنالیز تکنیکالی بر پایه قیمت می‌باشد. در تریگر پرایس‌ اکشن، معامله کردن بدون اندیکاتورها و فقط بر اساس ارزیابی شاخص قیمتی و تغییرات قیمتی صورت می‌پذیرد. با این حساب، معامله‌گران بازار، ریسک تأخیر و کندی که در بیشتر ابزارهای تکنیکالی وجود دارد را حذف می‌کنند.

استفاده از trigger چه محدودیت هایی دارد؟

در برخی مواقع، همچون زمانی که بازار در وضعیت اصلاحی است، خط تریگر مک دی را در فاصله کوتاهی رو به بالا و پایین قطع می کند. بدین صورت، در نمودار سیگنال های خرید و فروش متعددی تشکیل می شود، بنابراین بهتر است تا معامله گران برای جلوگیری از تشکیل این حالت از اندیکاتورهایی استفاده کنند که سیگنال خط تریگر را تایید نماید.

برای درک بهتر موضوع: تصور کنید زمانی که مک دی خط trigger را به سمت بالا قطع می کند، در این زمان شاخص بازار باید نشان دهنده میزان بالا فشار فروش باشد؛ یا مثلا اگر در تحلیل از اسلاتور استوکستیک استفاده می نمایید، باید خط K بالاتر از خط D قرار بگیرد، این حالت تنها باید پیش از اینکه مک دی ، تریگر را به سمت بالا قطع کند، اتفاق افتد.

نکته مهمی که در استفاده از این خط وجود دارد این است که در یک معامله همیشه در کنار آن به دنبال شواهدی باشیم که این سیگنال به دست آمده را تائید کند؛ چرا که تائید سیگنال بسیار برای ما حائز اهمیت است و در صورت عدم توجه به آن ممکن است، در طی روز چندین مرتبه سیگنا های فروش و خرید تشکیل شود، اما این مسئله نماینگر این نیست که ما باید معامله را انجام دهیم! پس به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشید..

تریگر پرایس اکشن

حالا چگونه سیگنال به دست آمده را تایید کنیم؟

روش های زیر مواردی هستند که شما می توانید با استفاده از آنها این امر را انجام دهید:

  • به قیمت پایانی در نمودار توجه کنید. منظور این است که بررسی کنید ببینید آیا خریدی که انجام داده اید، بالای خط تریگر بسته شده است، یا خیر؟ اگر خرید شما زیر خط بود، آنگاه این مورد در روز بعد بالاتر از تریگر بسته شود.
  • از سایر نشانه ها برای تائید استفاده کنید؛ مثلا دقت کنید که آیا فقط یک پولبک در این روند شکل گرفته است یا بیشتر؟ آیا در نمودار الگوی دیگری در حال شکل گیری است یا خیر؟ با بررسی این موارد می توانید سیگنال دریافتی را راحت تر تائید کنید.
  • به قیمت های پایانی که در روز بعد از خرید بسته می شود دقت کنید. ببینید آیا این قیمت ها بالا تر از خط تریگر قرار دارند یا روند همچنان نزولی است؟!

نتیجه گیری: 

طبق آن چیزی که تا به اینجا گفته شد، تریگر در تحلیل تکنیکال از امکانات مهم و ویژه‌ای برای معاملات سهام برخوردار است. تریگر، نقاط مهم سهم برای ورود و خروج را مشخص می‌کند و از آن برای انجام معاملات استفاده‌های زیادی می‌شود.

در این مقاله به طور کامل توضیح دادیم که تریگر و کاربرد آن در پرایس اکشن چیست ، امیدواریم بتوانید با استفاده از مطالب عنوان شده پاسخ مناسبی برای سوالات خود در این زمینه بیابید. با این حال چنانچه در رابطه با تریگر ها و استفاده از آن در استراتژی پرایس اکشن نیاز به راهنمایی بیشتری داشتید با ما در ارتباط باشید..

به این مطلب چند ستاره میدهید؟
[Total: 5 Average: 4.2]
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

تیم تحلیلی نیما شمسیان در سال 88 شکل گرفت که شامل با تجربه ترین و همچنین موفق ترین تریدر های ایرانی بود ، لذا تصمیم به ایجاد سایتی کردیم تا دانش و مهارت های خود را به سایر افراد بصورت رایگان ارائه دهیم . اسم سایت دلیل بر این نمیشود که فقط در باینری فعالیت داریم بلکه بازار اصلی ما فارکس و ارز های دیجیتال میباشد . پیشنهاد میشود حتما عضو کانال تحلیل های روزانه شوید چرا که دیدگاه شما را به کلی نسبت به تحلیل کردن بازار تغییر میدهد .

بروکر و صرافی های برتر

شبکه های اجتماعی ما