آموزش فارکس شمسیان

کمیسیون در بازار فارکس چیست؟

کمیسیون در بازار فارکس چیست؟

همانطور که هر کسب‌وکاری هزینه‌هایی برای عملیات روزمره خود دارد، معاملات در بازار فارکس نیز هزینه‌هایی دارد که معامله‌گران تازه‌کار باید قبل از شروع معامله از آنها آگاه باشند و آنها را لحاظ کنند.

اگرچه مشاغل خارج از فضای معاملاتی با انواع هزینه‌های مختلف در روز سروکار دارند، اما هزینه اصلی یک معامله‌گر، کمیسیون است. کمیسیون فارکس مبلغی است که یک کارگزار فارکس از شما برای اجرای معاملات شما دریافت می‌کند.

همانطور که برای تبدیل ارز کشور خود به ارز خارجی در کیوسک مبادله ارز فرودگاه، مثلاً باید هزینه بپردازید، شما نیز برای اجرای معاملات در بازار فارکس از طریق پلتفرم معاملاتی و کارگزار خود، کمیسیون پرداخت خواهید کرد.

کارگزاران فارکس به عنوان واسطه بین شما و بازار فارکس عمل می‌کنند. آنها به شما دسترسی به پلتفرم معاملاتی و قیمت‌های بازار را ارائه می‌دهند. در ازای این خدمات، آنها کمیسیون دریافت می‌کنند.

هدف این مقاله توضیح این است که کمیسیون فارکس چیست و انواع کمیسیون‌های مختلفی که کارگزاران فارکس دریافت می‌کنند، به شما بیان کند تا از این هزینه‌ها آگاه باشید و هنگام معامله در بازار فارکس آنها را لحاظ کنید.

کمیسیون فارکس چیست؟

قبل از اینکه به توضیح کمیسیون فارکس بپردازیم، ابتدا باید دو طرفی که در معاملات بازار فارکس دخیل هستند را تعریف کنیم.

طرف اول درگیر در یک تراکنش معاملاتی فارکس، شما، معامله‌گر تازه کار هستید. یک معامله‌گر تازه کار به سادگی به عنوان فردی تعریف می‌شود که با پول خود برای کسب سود شخصی معامله می‌کند و از طرف یک نهاد معامله نمی‌کند.

طرف دوم درگیر در یک تراکنش فارکس، کارگزار شما است. یک کارگزار فارکس مانند بروکر آلپاری اساساً دسترسی به یک پلتفرم برای خرید و فروش ارزهای خارجی به منظور اهداف سودمند ارائه می‌دهد. کارگزاران فارکس بنابراین به عنوان واسطه بین شما، معامله‌گر و بازار فارکس عمل می‌کنند.

هزینه‌هایی که بروکر ها برای اینکه شما بتوانید در بازار ارز معامله کنید دریافت می‌کنند، کمیسیون فارکس نامیده می‌شود. بدون کارگزار، یک معامله‌گر تازه کار هیچ راهی برای معامله در بازار ارز خارجی نخواهد داشت، به همین دلیل است که کارگزاران کمیسیون دریافت می‌کنند تا برای ارائه دسترسی و راحتی مشارکت در معاملات ارزی هزینه بگیرند.

کمیسیون فارکس به طور خودکار از سرمایه معاملاتی شما هنگام قرار دادن معاملات از طریق پلتفرم معاملاتی شما کسر می‌شود، اما دانستن اینکه مبلغ این هزینه‌ها چقدر است، در نظر گرفتن این نکته مهم است که ممکن است بر سبک معاملاتی خاص شما تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، اسکالپرها به طور کلی چندین معامله در روز انجام می‌دهند و باید مطمئن شوند که کمیسیون‌هایی که می‌پردازند به سودآوری این نوع معاملات آسیب نمی‌زند. بنابراین منطقی است که یک اسکالپر کارگزاری را انتخاب کند که کمیسیون‌های بسیار کمی دارد ، اما بسیار باید دقت کنید که بروکر هایی که کمسیون بسیار کمی میگیرند وکاربران ایرانی کمی هم دارند بسیار خطرناک بوده و امنیت کافی برای سرمایه شما را ندارند .

در مقابل، معامله‌گران نوسان‌گیری معمولاً موقعیت‌های خود را از چند روز تا چند هفته نگه می‌دارند و احتمالاً با توجه به اینکه کمتر معامله می‌کنند، نگران کمیسیون‌های معاملاتی نیستند.

در نهایت، کمیسیون‌های فارکس را می‌توان با هزینه‌های جاری کسب و کار شما مقایسه کرد، بنابراین مطمئن شوید که این هزینه‌ها را هنگام تعیین استراتژی کلی خود در نظر بگیرید.

انواع کمیسیون فارکس

قبل از اینکه نگاهی دقیق‌تر به انواع مختلف کمیسیون‌های فارکسی که کارگزاران ممکن است دریافت کنند، بی اندازیم، ابتدا باید یادآوری کنیم که اسپرد چیست. اسپرد به اختلاف بین قیمت bid و ask یک جفت ارزی اشاره دارد.

فرض کنید شما قیمت زیر را در پلتفرم معاملاتی خود مشاهده می‌کنید: «EUR/USD – 1.0525 – 1.0527». تفاوت بین دو قیمت (قیمت bid و ask) spread را نشان می‌دهد که در این مثال دو پیپ خواهد بود.

کمیسیون فارکس

bid و ask spread دو قیمتی هستند که کارگزار شما برای فروش یا خرید یک جفت ارز ارائه می‌دهد. تصویر نمودار بالا قیمت‌های bid و ask ارائه شده برای جفت ارز EUR/USD را در مقیاس قیمت نشان می‌دهد و در پنجره سفارش در سمت راست نشان داده می‌شود.

در این مثال، تفاوت بین قیمت‌های bid و ask 1.6 پیپ بود، همانطور که با کادر سبز در پنجره سفارش مشخص شده است.

کارگزاران فارکس با دریافت کمیسیون یا spread برای هر معامله در ازای اجرای سفارشات خرید و فروش شما پول در می‌آورند.

همه کارگزاران فارکس ساختار کمیسیون یکسانی ندارند و به عبارتی دیگر کارگزاران فارکس از سه نوع کمیسیون استفاده می‌کنند:

 

کمیسیون ثابت: در این نوع کمیسیون، کارگزار برای هر معامله مبلغ ثابتی دریافت می‌کند. به عنوان مثال، اگر کمیسیون ثابت کارگزار 1 دلار برای هر معامله باشد، و شما یک معامله خرید 100000 یورویی EUR/USD انجام دهید، کارگزار 100 دلار کمیسیون دریافت می‌کند.

کمیسیون متغیر: در این نوع کمیسیون، کارگزار مبلغی کمتر از کمیسیون ثابت دریافت می‌کند، اما این مبلغ بر اساس اختلاف قیمت خرید و فروش جفت ارز (spread) محاسبه می‌شود. به عنوان مثال، اگر spread جفت ارز EUR/USD 1 پیپ باشد، و کارگزار کمیسیون متغیر 0.1 درصد دریافت کند، کارگزار 10 دلار کمیسیون دریافت می‌کند.

کمیسیون بر اساس درصد از ارزش معامله: در این نوع کمیسیون، کارگزار درصدی از ارزش معامله را به عنوان کمیسیون دریافت می‌کند. به عنوان مثال، اگر شما یک معامله خرید 100000 یورویی EUR/USD با کمیسیون 0.1 درصد انجام دهید، کارگزار 1000 یورو کمیسیون دریافت می‌کند.

لطفاً توجه داشته باشید که مقادیر کمیسیون ذکر شده در بالا فقط برای توضیح استفاده شده‌اند و ممکن است از کارگزاری به کارگزاری دیگر متفاوت باشد.

هزینه‌های اضافی

علاوه بر کمیسیون، برخی از کارگزاران فارکس ممکن است هزینه‌های اضافی نیز دریافت کنند. این هزینه‌ها می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • هزینه نگهداری حساب
  • هزینه پردازش پرداخت
  • هزینه عدم فعالیت حساب
  • هزینه درخواست margin call

این در حالی است که برخی از کارگزاران ممکن است برای برخی یا همه هزینه‌های ذکر شده هزینه دریافت کنند، برخی دیگر ممکن است این هزینه‌ها را اصلاً دریافت نکنند.

قبل از افتتاح حساب معاملاتی فارکس، حتماً در مورد تمام هزینه‌های کارگزاری از جمله کمیسیون و هزینه‌های اضافی تحقیق کنید.

نتیجه‌گیری

کمیسیون فارکس یک هزینه ضروری برای معامله در بازار فارکس است. قبل از شروع معامله، حتماً نوع کمیسیون و هزینه‌های اضافی کارگزاری خود را بررسی کنید.

صرف نظر از ساختار کمیسیونی که یک کارگزاری استفاده می‌کند، کمیسیون فارکس را می‌توان به عنوان هزینه انجام «کسب و کار» در نظر گرفت و باید در استراتژی معاملاتی کلی شما لحاظ شود.

وقتی صحبت از کمیسیون فارکس می‌شود، توصیه می‌شود که یک معامله‌گر تازه‌کار وقت بگذارد و کارگزاران مختلف را بررسی کند تا کمیسیون‌ها و/یا هزینه‌های اضافی قبل از افتتاح حساب معاملاتی فارکس مشخص شود.

همه کارگزاران یکسان نیستند، به همین دلیل بهترین کار این است که یک کارگزار معتبر و دارای مجوز را انتخاب کنید. اگر در مورد ساختار کمیسیون دقیق و هزینه‌های یک کارگزاری ابهام وجود دارد، با تیم پشتیبانی آن تماس بگیرید تا شفاف سازی شود. به این ترتیب، می توانید از هرگونه ریسک ناخوشایند جلوگیری کنید

به این مطلب چند ستاره میدهید؟
[Total: 1 Average: 5]
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

تیم تحلیلی نیما شمسیان در سال 88 شکل گرفت که شامل با تجربه ترین و همچنین موفق ترین تریدر های ایرانی بود ، لذا تصمیم به ایجاد سایتی کردیم تا دانش و مهارت های خود را به سایر افراد بصورت رایگان ارائه دهیم . اسم سایت دلیل بر این نمیشود که فقط در باینری فعالیت داریم بلکه بازار اصلی ما فارکس و ارز های دیجیتال میباشد . پیشنهاد میشود حتما عضو کانال تحلیل های روزانه شوید چرا که دیدگاه شما را به کلی نسبت به تحلیل کردن بازار تغییر میدهد .

بروکر و صرافی های برتر

شبکه های اجتماعی ما