آموزش فارکس شمسیان

کمیسیون در فارکس چیست؟

کمیسیون در فارکس

کمیسیون در فارکس چیست؟ قطعا می دانید که همه ما باید در ازای خدماتی که دریافت می کنیم دستمزدی پرداخت کنیم؛ این موضوع کاملا واضح و طبیعی است ! در این راستا بروکرهای فارکس نیز از قاعده دریافت دستمزد مستثنی نیستند و در قبال خدماتی که به معامله گران اعطا می کنند، کمیسیونی دریافت می کنند. اگر در فارکس یک کارگذاری را دیدید که بدون دستمز برایتان افتتاح حساب انجام داد و شما را به بازار اصلی متصل کرد، تعجب کنید، چرا که این مسئله تقریبا غیر ممکن است. اغلب سرمایه گذاران ایرانی در رابطه با این مسئله و نحوه محاسبه آن سوالاتی دارند که در این مقاله به طور کامل به بررسی این موضوع پرداخته شده است. بنابراین اگر در رابطه با کمیسیون در بازار جهانی فارکس آشنا نیستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

کمیسیون در فارکس چیست؟

در تعریف این عنوان باید بگوییم که کمیسیون در فارکس یکی از موارد عادی در بازار معاملاتی محسوب می شود، اما این نکته که هر بروکر چه میزان کمیسیونی دریافت نماید بسیار مهم است؛ چرا که بروکر ها تقریبا در میزان دریافت کمیسیون در فارکس کاملا آزاد هستند و در واقع این موضوع نوعی رقابت بین بروکرها ایجاد می کند.

بنابراین، برای سرمایه گذاران و معامله گران آن دسته از بروکرها که کمیسیون پایین تری را دریافت می کنند جذاب و محبوب تر هستند.

بعضی از بروکر ها در برابر خدماتی که به کاربر ارائه می دهند درخواست کمیسیون بالاتری از مشتری را خواهند داشت. برای نمونه، بروکرهای ایرانی به دلیل اینکه در خدمات خود امکان تبدیل ریال را به رمز ارز و همچنین برعکس در دستور کار خود قرار داده اند در فارکس کمیسیون بالاتری را از فرد معامله گر دریافت می کنند.

این در حالی است که بروکرهای ایرانی از نظر اسپرد نیز با قیمت بالا تری عمل می کنند که خوب با توجه به اوضاع و شرایط تحریم ها یک ایرانی چاره ی دیگری ندارد. شاید برایتان جالب باشد که میزان کمیسیون ها در فارکس پس از اعمال تحریم ها چندین برابر شده و عملا آن را می توان نوعی از خدمات گران برشمرد؛ برای تریدرهای ایرانی کمیسیون نوعی رقابت نیست بلکه یک انحصار گرایی بعید است.

اسکالپ در فارکس چیست؟

انواع کمیسیون در فارکس:

در زمینه با کمیسیون در بازار فارکس، بهتر است که ابتدا پیش از پرداختن به انواع آن یک شایعه نادرست در این زمینه را باهم بررسی کنیم. افراد بیشماری در فارکس تصور می کنند که میزان کمیسیون هرمی است، در صورتی که این طور نیست! بنابراین باید بدانید که معاملات در فارکس به هیچ عنوان هرمی نمی باشد، چرا که خرید و فروش در این بازار کاملا به تصمیم خود مشتری وابسته است. در این راستا یک شخص هیچگاه نمی تواند زیر شاخه شخص دیگری باشد یا خودش یک زیر شاخه تشکیل دهد.

بروکرها در فارکس

و اما انواع کمیسیون در بازار فارکس:

1-کمیسیون ثابت یا Fixed Commission: مقدار کمیسیون ثابت در بازار فارکس با توجه به میزان رایج بودن جفت ارزی که قصد معامله آن را دارید مشخص می شود. کمیسیون بروکرها در جفت ارزهای رایج معمول کم تر است، اما در این زمینه باید بدانید، امکان ایجاد کمیسیون های متفاوت نسبت به آیتم های معاملاتی وجود دارد.

2-کمیسیون شناور یا variable commission: کمیسیون متغیر نیز با توجه به رایج بودن جفت ارز مشخص می گردد. تفاوت کمیسیون شناور با ثابت تنها در این است که میزان رایج بودن جفت ارز معاملاتی در لحظه محاسبه می شود.

3-کمیسیون درصدی Percentage Commission: میزان کمیسیون درصدی در بازار فارکس توسط بروکر مشخص می گردد، این نوع از کمیسیون در فارکس در واقع مقداری از اسپرد جفت ارز مورد معامله است. (این میزان از درصد بسیار ناچیز است)

کمیسیون و مارجین ها در واقع چه هستند؟

نکته مهم دیگری که بعد کمیسیون ها باید بدانید و در بازار فارکس بسیار مهم است مربوط به مارجین ها می باشد؛ مارجین یکی از مهم ترین مباحث برای هر بروکری محسوب می شود. در واقع شما باید به واسطه استفاده از خدماتی که در اختیارتان قرار داده می شود، ضمانتی را پیش بروکر بگذارید تا بروکر به شما خدمات عرضه کند. یکی از مهم ترین این خدمات اهرم های مالی است. هرچه قدر میزان اهرم مالی درخواستی شما بزرگتر باشد درصد مارجینی که در نزد کارگزاری باید امانت بگذارید کم تر خواهد بود. در این زمینه به یک نکته مهم توجه داشته باشید که اگر از هیچ اهرمی هم استفاده نکنید یعنی در واقع درصد اهرمی شما 1:1 باشد، تمام سرمایه شما به عنوان مارجین برای یک معامله در نظر گرفته خواهد شد.

در حالت کلی اگر بخواهیم یک مارجین را تعریف کنیم، باید بگوییم مارجین سرمایه است که در بروکر بلوکه می شود. این موضوع در بازار بورس ایران نیز صدق می کند بدین صورت که در ثبت سفارشات بورسی سرمایه شما تا زمان خرید کامل به صورت مارجین بلوکه خواهد شد. در بازار فارکس نیز در صورت عدم استفاده از اهرم تمامی هزینه سفارش شما تا زمان خرید کامل بلوکه می شود.

توجه داشته باشید، مارجین و کمیسیون دو بحث کاملا جدا از یک دیگر هستند؛ اما هر دو این موارد در واقع جزو مهم ترین مباحث در فارکس به شمار می روند. در این زمینه شما به عنوان تریدر باید بدانید که میزان هزینه اضافه ای که باید به کارگذاری پرداخت نمایید چقدر است؟! بنابراین لازم است با نحوه محاسبه اسپرد، کمیسیون و همچنین مارجین آَشنا شوید. نکته دیگری که وجود دارد این است که کمیسیون در forex ثابت است و نمی توانید آن را پرداخت نکنید.

مارجین در فارکس

توجه داشته باشید که کمیسیون در معاملات فارکس نقش بسیار پر رنگی دارد. معامله گران می بایست در ازای هر لات معامله ای که انجام می دهند درصد مشخصی را به بروکر پرداخت نمایند. نرخ کمیسیون هر بروکر با بروکر دیگر متفاوت است و میزان آن به سیاست های کارگذاری و گروه هدف در معامله بستگی دارد. سیاست برخی از کارگذاری ها این است که در ابتدای کار میزان بسیار کمی(گاهی اوقات میزان کمیسیون ممکن است صفر نیز باشد) کمیسیون در نظر بگیرند تا از این طریق مشتری جذب نمایند  اغلب کمیسیون برای حساب های حرفه ای یا با سرمایه ناچیز خیلی کم و نزدیک به صفر است.

توضیح کلی در رابطه با اسپرد:

اسپرد یکی از دیگر مفاهیم پایه و مهم در بازار فارکس به شمار می رود. همان طور که در توضیح کمیسیون فارکس گفتیم میزان آن می تواند ثابت یا متغییر باشد که اسپرد یکی از بخش های متغییر در فارکس است. در یک جمله اسپرد همان تفاوت بین قیمت فروش و خرید با یکدیگر است.

اگر تا به حال به قیمت های خرید و فروش دقت کرده باشید متوجه می شوید که قیمت خرید همواره و لزوما چیزی بیشتر از میزان قیمت های فروش اند. مفهوم این جمله این است که اگر شما سهمی را خریداری کنید و تا زمان فروش آن سهم هیچ نوسانی نداشته باشد این سهم را در قیمت پایین تری خواهید فروخت. این تفاوت قیمت بین خرید و فروش را “اسپرد” می نامیم. بنابراین اسپرد با توجه به سهم و بروکر متغییر است، بنابراین شما می بایست علاوه بر پرداخت حق کمیسیون ثابت برای هر معامله،  یک کمیسیون متغییر(اسپرد) نیز پرداخت کنید.

اسپرد برای معامله گران بلند مدت یا میان مدت، معنایی ندارد؛ چرا که آن ها در یک زمان ارز را خریداری می کنند و تا زمانی که قیمت ارز افزایش نداشته باشد آن را نمی فروشند؛ بنابراین اسپرد برای آن ها در میان سودشان کم می شود. اما در مقابل میزان اسپرد برای اسکالپرها از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا آن ها در مدت زمان نسبتا کوتاهی خرید و فروش های خود را انجام می دهند و به همین دلیل میزان حق کمیسیون متغییر برای آن ها بسیار مهم است و مقدار آن در معاملاتشان قابل مشاهده است. بنابراین اسکالپر ها همیشه به سمت اسپرد هایی می روند که میزان کمیسیون کمی دارد.

نحوه محاسبه سود در فارکس چگونه است؟

نحوه محاسبه سود در فارکس

در دسته اول محاسبه میزان سود دریافتی شما از معامله کاملا به آیتم معاملاتی شما بستگی دارد؛ اینکه شما در کدام پوزیشن( خرید یا فروش) باشید، در میزان سود فارکس تفاوتی ایجاد نمی کند. کمیسیون بروکر هم نیز در نهایت با توجه به حجم معاملاتی شما از حسابتان کسر می گردد.

برای مثال: ممکن است که کارگذاری به ازای هر لات معامله، از شما 5 پیت را دریافت کند . فرمول محاسبه سود فارکس را می توانید با استفاده از فرمول زیر محاسبه کنید.

فرمول محاسبه سود برای پوزیشن فروش:

Profit/Loss=(open Price-close price)*Lots*1000

فرمول محاسبه سود برای پوزیشن خرید:

Profit/Loss=(close Price-open price)*Lots*1000

سوالی که ممکن است برای بسیاری از افراد پیش آید این است که آیا میزان سود معامله بر روی کمیسیون بروکر اثر دارد؟ باید بگوییم خیر، شما چه در یک معامله متضرر شوید چه میزان زیادی سود دریافت کنید، در میزان کمیسیون بروکر تاثیری نخواهد داشت. میزان کمیسیون تنها به لات و حجم معامله بستگی دارد.

محاسبه سود در فارکس

انتخاب و مقایسه انواع بروکر در فارکس

انتخاب بروکر مناسب برای معامله اولین و مهم ترین گام در انجام معامله در فارکس می باشد. از جمله ویژگی هایی که یک بروکر باید داشته باشد شامل: سابقه کاری، نوع پلتفرم قابل ارائه، عرضه لوریج و همچنین از همه مهم تر میزان کمیسیون فارکس که بابت ارائه خدمات از شما دریافت می کند. بسیاری از از تریدر ها پایین بودن اسپرد را ضرورت می دانند و از کمیسیون بیشتر به آن اهمیت می دهند.؛ چرا که برای افرادی که تعداد حجم معاملاتی بالایی در طی روز دارند برایشان پرداخت اسپرد برای هر معامله مقرون به صرفه نخواهد بود. در انتخاب بروکر به تفاوت بین کمیسیون و اسپرد دقت کنید و هنگام انتخاب از میزان کمیسیون دریافتی از سمت بروکر اطلاعات کسب نمایید.

جمع بندی: 

در این مطلب به طور کامل به بررسی مبحث کمیسیون در فارکس چیست؟ پرداختیم. کمیسیون در فارکس در واقع موضوعی است که هر شخص معامله گری باید به طور کامل آن را درک کند. همچنین در انتخاب بروکر توجه داشته باشید که همه بروکرها و با هر نوع و میزان کمیسیونی می تواند برای شما مفید واقع شود؛ اما همیشه آن بروکری بهتر است که بر اساس استراتژی شما بهینه شده باشد. بنابراین بهتر است پیش از هر کاری استراتژی خود را بشناسید و سپس وارد معامله های فارکسی شوید. این موضوع می تواند به شما در همه زمینه های معامله در بازار فارکس به خصوص انتخاب یک بروکر مناسب کمک کند.

به این مطلب چند ستاره میدهید؟
[Total: 4 Average: 5]
مقالات مرتبط

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

تیم تحلیلی نیما شمسیان در سال 88 شکل گرفت که شامل با تجربه ترین و همچنین موفق ترین تریدر های ایرانی بود ، لذا تصمیم به ایجاد سایتی کردیم تا دانش و مهارت های خود را به سایر افراد بصورت رایگان ارائه دهیم . اسم سایت دلیل بر این نمیشود که فقط در باینری فعالیت داریم بلکه بازار اصلی ما فارکس و ارز های دیجیتال میباشد . پیشنهاد میشود حتما عضو کانال تحلیل های روزانه شوید چرا که دیدگاه شما را به کلی نسبت به تحلیل کردن بازار تغییر میدهد .

بروکر و صرافی های برتر

شبکه های اجتماعی ما