آموزش فارکس شمسیان

اندیکاتور چیست ؟

اندیکاتور چیست

اندیکاتور چیست و در تحلیل چه کاربردی دارد؟ به طور کلی از تحلیل تکنیکال برای ارزیابی سهام با توجه به روند نمودارها و سایرداده ها می توان بهره مند شد. ما در تحلیل به دنبال به دست آوردن ارزش ذاتی سهام نیستیم بلکه در تلاشیم تا با استفاده از ابزارهایی همچون اندیکاتورها، به الگوها و پیش بینی هایی از آینده هر سهم دست پیدا کنیم. موضوعی که در این مطلب به بررسی آن خواهیم پرداخت معرفی اندیکاتور و نکات مهم پیرامون آن می باشد، لذا از شما دعوت می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

اندیکاتور چیست؟

اندیکاتور چیست و چه کاربردی دارد؟

اندیکاتورها یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین سیگنال ها در تحلیل تکنیکال به شمار می روند، این ابزار با استفاده از محاسبات ریاضی بر روی قیمت سهم و میزان معاملات آن، اطلاعات بسیار کاربردی همچون: شتاب قیمتی، روند حرکتی و غیره را در  اختیار تحلیل گر قرار می دهد. تحلیلگران تکنیکال معمولا از اندیکاتورها جهت تائید روند سهم استفاده می کنند. اندیکاتورهای پیشرو به‌طور معمول همراه با نوسانات قیمت و اندیکاتورهای دنباله‌رو معمولاً با تأخیر، پس از حرکت قیمت و جابجایی بازار، هشدار و پیش‌بینی لازم را اعلام می‌کنند.

اندیکاتور یا شاخص، نمودارهای کمکی در تحلیل تکنیکال هستند که از مواد خام تحلیل تکنیکال یعنی قیمت، زمان و حجم و ترکیب آن با توابع ریاضی ترسیم می‌شوند. در واقع و به طور ساده، اندیکاتورها با استخراج اطلاعاتی از نمودار قیمت و زمان آنها را در توابع ریاضی مشخصی قرار می‌دهند که خروجی این فرآیند اطلاعاتی جهت تصمیم گیری در آینده به تحلیلگران ارائه می‌دهد.

موارد استفاده اندیکاتورها:

اندیکاتور چگونه به تحلیل گران کمک می کند؟

تحلیل تکنیکال در واقع یک نوع استراتژی برای ارزیابی صحیح  سرمایه گذاری و پیدا کردن فرصت هایی جهت شروع معامله است. با این تحلیل ها روندهایی از سابقه معاملات و نوسانات قیمت و حجم معامله ها به دست خواهد آمد. بر خلاف  فاندامنتالیست ها که در اصل به دنبال تعیین ارزش خالصی از یک سهم و بر پایه داده های مالی هستند، تکنیکالیست ها بر اساس روند گذشته و الگوهای قیمتی، سیگنال های خرید و فروش همچینین سایز ابزارهای نمودارخوانی را بررسی و ارزیابی می نمایند، تا ضعف یا نقطه قوت یک سهم را بررسی کنند.

بیشتر بخوانید: بهترین اندیکاتور های متاتریدر 4

در این بین اندیکاتور به کمک تحلیل گر تکنیکال آمده تا به جای پایه های اساسی بازرگانی، همچون: سود یا سود ناخالص بر سابقه معامله های انجام شده همچون قیمت، حجم معاملات و اختیار تبعی متمرکز گردد. معامله گران فعال، اندیکاتورها را مورد استفاده قرار می دهند تا از این طریق تحرک قیمت را در دوراه ای نسبتا کوتاه تحلیل نمایند.

هرچند، سرمایه گذاران بلند مدت نیز ممکن است تا برای شناسایی نقاط ورود و خروج معامله، از اندیکاتورها بهره مند شوند. بنابراین قبل از هرچیزی باید بدانیم نقش اندیکاتور در تحلیل چیست و ما چرا باید از آن استفاده کنیم؟ به طور کلی باید بگوییم اندیکاتور 3 وظیفه مهم را برعهده دارد که آن ها عبارت اند از:

عملکرد اندیکاتور در تحلیل

1- هشدار؛ گوش به زنگ باشید: گاهی اوقات اندیکاتورها بر اساس شرایط و جو موجود، پیش از ایجاد تغییر در روند و یا هم زمان با تغییر، علائمی از بازگشت روند را نمایان می کند. بنابراین یکی از مهم ترین کاربردهای اندیکاتور را می توان، نشان داد تغییرات روند و جهت حرکت نام برد.

2-پیش بینی: بیشتر معامله‌گران بازار بورس بر این باورند که می‌توان از اندیکاتور برای پیش‌بینی روند حرکتی یک سهم استفاده کرد. نکته‌ای که باید به آن دقت کنیم این است که اندیکاتور ها فقط راهنمای ما هستند و نباید معامله‌گران به نوسان قیمت یک سهم بی‌توجه باشند و تنها بر اندیکاتور متمرکز ‌شوند. هنگامی که اندیکاتورها سیگنال‌های خرید و فروش را صادر می‌کنند، باید از این سیگنال‌ها در کنار سایر ابزار تکنیکال استفاده کنیم. ممکن است یک اندیکاتور سیگنال خریدی را صادر کند، اما یک الگوی مثلثی نزولی و قله‌های نزولی روی نمودار وجود داشته باشد که این موضوع نشان‌دهنده اشتباه در سیگنال است.

3-تایید: مهم ترین کاربرد اندیکاتور ها این است که شما با استفاده از آن می توانید، تاییدیه ای جهت تشخیص درست روند و جهت آن دریافت کنید. این تکنیک اغلب زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که شخص تحلیل گر بر اساس داده های تکنیکالی یا بنیادی، قیمت و همچنین جهت ورودی مناسب را در بازار پیش بینی کرده باشد و سپس از اندیکاتور برای گرفتن تایید استفاده نماید.  مثلا اگر شکستی روی نمودار وجود داشته باشد، می‌توان برای اثبات این شکست یک میانگین متحرک متقاطع استفاده شود.

کاربرد اندیکاتور

اندیکاتور چگونه کار می کند؟

اندیکاتور ها سیکنال هایی هستند ابتکاری که بر پایه الگوهای قیمتی عمل می کنند. تکنیکالیست ها از اندیکاتورها در جهت تحلیل قیمت و حجم گذشته یک سهم استفاده می نمایند تا از این طریق تحرک های قیمتی آن سهم در آینده را پیش بینی کنند. بنابراین به این نتیجه می رسیم که اندیکاتورها به صورت ابتکاری و بر اساس محاسبات ریاضی مبتنی بر قیمت سهم و حجم آن در روز درست شده اند که تحلیلگران تکنیکال از آن ها جهت جستجو داده های تاریخی قیمت استفاده می نمایند تا نقطه صحیح ورود و خروج خود را در معاملات مشخص کنند.

جالب است بدانید، اندیکاتورها با وجود اینکه یک مشتقی از پرایس اکشن ها هستند، اثر آن را فیلتر می کنند و انعکاس دقیقی از آن عرضه نمی کنند. در نتیجه خوب است تا هر تحلیلی که از طریق اندیکاتورها انجام می شود، در کنار پرایس اکشن در ذهن ما جای گیرد.

لازم به ذکر است بدانید، اندیکاتورهای بسیاری هستند که از آن ها می توان برای تحلیل تکنیکال استفاده کرد، اما این مورد دارای دو دسته بندی اصلی است که شامل: پوشش دهنده ها(اندیکاتورهای روندی) و اسیلاتورها می شود.

استفاده از اندیکاتورها روی نمودار سهم های مختلف، الگوهای رفتاری متفاوتی را به ما نشان می دهد. برای نمونه: اندیکاتوری که در نمودار یک سهام بانکی عملکرد خوبی را از خود نشان می دهد، ممکن است در نمودار یک ارز دیجیتال عملکرد مشابه و خوبی را نداشته باشد. مهارت استفاده و به کارگیری صحیح از اندیکاتور ها در یک فرد تنها با مطالعه و نحلیل دقیق و همچنین گذر زمان به وجود خواهد آمد. شک نکنید، با کسب این مهارت شما می توانید به سرعت یک استراتژی شخصی برای خود داشته باشید.

معرفی پرطرفدارترین اندیکاتورها

  • مکدی اندیکاتور(MACD) : مکدی یک اندیکاتور می باشد که کار آن بررسی قدرت و شتاب روند در تحلیل  است. این ابزار توسط آقای جرالد اپل طراحی شده که در واقع شامل دو میانگین متحرک با عنوان های خط مکدی و سیگنال می باشد؛ تقاطع بین این دو خط در برخی مواقع و شرایط خاص سیگنالهایی را برای تحلیلگران صادر می نماید که آن شخص می تواند این تقاطع را مبنایی برای تصمیم گیری خود قرار دهد.
  • اندیکاتور شاخص قدرت نسبی: بدون شک یکی از محبوب ترین و پرکاربرد ترین اندیکاتورها RSI می باشد که به خوبی می تواند قدرت و روند را حدس بزند. RSI در واقع در دسته نوسانگرها جای دارد و تحلیلگران معمولا از آن برای استراتژی های معاملاتی خرید در کم ترین قیمت و فروش در بیشترین قیمت استفاده می کنند.
  • اندیکاتور میانگین متحرک (MA / EMA) دیگر اندیکاتور کاربردی این مورد است که در واقع نوعی اندیکاتور دنباله روی روند محسوب می شود، چرا که این ابزار با میانگین گیری از قیمت های گذشته، میزان متوسط قیمت در دوره های مختلف را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد. میانگین متحرک معمولا به دو صورت ساده و نمایی محاسبه می گردد.
  • اندیکاتور پارابولیک سار (Parabolic SAR): ولز وایلدر طراح این اندیکاتور می باشد، کار این ابزار محاسبه و بررسی تغییرات ناگهانی روند و همچنین شناسایی نواحی برگشتی است. این اندیکاتور همچون مورد قبلی یک گزینه دنباله روی است، اما با این تفاوت که پارابولیک از حیث سیگنال های زمانی بسیار بهتر و بهینه تر عمل می نماید. زمانی که می خواهید تائیدیه روند برگشت بگیرید استفاده از این اندیکاتور بهترین انتخاب است.
  • استوکاستیک اندیکاتور (Stochastic): استوکاستیک جزو یکی از پر مخاطب ترین اندیکاتورها در بین نوسانگیرها به شمار می رودو در بازارهای مالی آتی و ارز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. توجه داشته باشید هرچه عمق بازار بیشتر باشد این اندیکاتور بهتر عمل خواهد کرد.

مکدی اندیکاتور

جمع بندی:

با توضیحاتی که داده شد، قطعا حالا می دانید که اندیکاتور چیست و در تحلیل چه کاربردی دارد؟! در دنیای تحلیل تکنیکال، یادگیری و خواندن اندیکاتورها یک هنر به شمار می رود. این ابزار در اغلب نرم افزارهای تکنیکال موجود است و شما باید در زمان و موقعیت مناسب از آن استفاده کنید. چنانچه با موارد بررسی شده هنوز هم در این رابطه سئوالی در ذهنتان وجود دارد با ما در ارتباط باشید.

به این مطلب چند ستاره میدهید؟
[Total: 2 Average: 5]
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

تیم تحلیلی نیما شمسیان در سال 88 شکل گرفت که شامل با تجربه ترین و همچنین موفق ترین تریدر های ایرانی بود ، لذا تصمیم به ایجاد سایتی کردیم تا دانش و مهارت های خود را به سایر افراد بصورت رایگان ارائه دهیم . اسم سایت دلیل بر این نمیشود که فقط در باینری فعالیت داریم بلکه بازار اصلی ما فارکس و ارز های دیجیتال میباشد . پیشنهاد میشود حتما عضو کانال تحلیل های روزانه شوید چرا که دیدگاه شما را به کلی نسبت به تحلیل کردن بازار تغییر میدهد .

بروکر و صرافی های برتر

شبکه های اجتماعی ما