آموزش فارکس شمسیان

شاخص PMI چیست و چرا در فارکس اهمیت دارد

شاخص PMI در فارکس

آیا تا به حال با شاخص PMI رو به رو شده‌اید و می‌دانید که شاخص PMI  چیست و در بازار فارکس چه اهمیتی دارد؟ PMI مخفف PURCHASE MANAGERS INDEX به معنای فهرست مدیران خرید می‌باشد که از آن تحت عنوان شاخص مدیران نیز یاد می‌شود. این شاخص یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها برای نشان دادن وضعیت اقتصادی بازار از لحاظ رشد و یا انبساط شرایط می‌باشد. این شاخص از بررسی گزارش‌های اقتصادی بزرگترین شرکت‌های دنیا به صورت ماهیانه به دست می‌آید. در ادامه در رابطه با این موضوع اطلاعات کاملی را در اختیارتان قرار خواهیم داد،با ما همراه بمانید.

شاخص PMI چیست و چه کاربردی دارد؟ 

شاخص PMI و یا مدیران خرید در واقع محاسبات و داده‌های مرکبی می‌باشد که به ما اطلاعاتی در رابطه با احساسات و شرایط اقتصادی در بازار فارکس می‌دهد. این مولفه معمولا به صورت ماهانه بررسی و آماده می‌شود که عرضه آن بر عهده تیم و موسسه مدیریت عرضه یعنی ISM است.(شاخص ISM در واقع تهیه شده از گزارش اقتصادی به دست آمده از ۲۵۰ کمپانی و صنعت مختلف در ایالت‌های مختلف در آمریکا می‌باشد. )

همچنین باید بدانید در محاسبات این داده، موارد دیگری همچون شاخص پراکندگی نیز وجود دارد که با استفاده از آن می‌توان اطلاعات مهم دیگری نیز از بازار همچون (روند صعودی و یا روند نزولی) را مورد بحث و بررسی قرار داد. کاربرد شاخص پی‌ام آی و یا هدف از تهیه آن تهیه اطلاعات در رابطه با شرایط اقتصادی بازار در زمان حال و آینده برای تحلیل گران، سرمایه گزاران، مدیران و بسیاری دیگر از افرادی است که کسب و کار آن‌ها می‌تواند مبتنی بر این شرایط باشد.

نحوه افتتاح حساب در صرافی رمزینکس

افراد با استفاده از این شاخص که به عنوان یکی از شاخص های مهم فارکس است می توانند در زمینه تولید مسیر اقتصادی آینده بازار را شناسایی کنند، زیرا این شاخص طبق گزارشات ماهانه مدیران زنجیره تامین در 19 صنعت بزرگ جهانی گردآوری و تهیه می شود.

معرفی انواع شاخص PMI

به طور کلی شاخص PMI را می‌توان به دو دسته تقسیم‌بندی کرد: ۱-شاخص تولیدی و ۲- شاخص غیر تولیدی که هر یک از این دو مورد ویژگی‌ها و شرایط مخصوص به خود را دارند که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت:

۱-شاخص PMI تولیدی (Manufacturing pmi): 

داده‌های مربوط به پی‌ام آی تولیدی در واقع مربوط به آمار ۵ بخش متفاوت که شامل: سفارش‌های جدید (نزدیک به ۳۰ درصد)، نرخ استخدام (۲۰ درصد)، نرخ تولید (۲۵ درصد)، موجودی انبار (۱۰ درصد) و همچنین زمان تحویل تامین کننده (۱۵ درصد) می‌باشد. جهت محاسبه این شاخص زمان تحویل تامین کننده معکوس می‌شود و بنابراین، محاسبات در مسیری قابل مقایسه با سایر شاخص‌ها حرکت می‌کند.

شاخص PMI تولیدی

به طور کلی با استفاده از این شاخص می‌توان مسیر اقتصادی و تولید را شناسایی کرده، چرا که محاسبات پی‌ام آی بر اساس گزارش‌های ماهیانه مدیران زنجیره تامین در ۱۹ صنعت بزرگ و تاثیر گذار در اقتصاد دنیا تهیه و ارائه می‌گردد.

شاخص PMI تولید بین اعداد ۰ تا ۱۰۰ محاسبه و بررسی می‌شود؛ بنابراین هنگامی که مشاهده کنیم شاخص عدد ۵۰ را نشان می‌دهد، یعنی شرایط ثابت و بدون تغییر است و در مقابل زمانی که شرایط تولید رو به بهبود باشد میزان آن بایدعددی بالاتر از ۵۰ را نشان دهد، همچنین زمانی که شرایط با نزول همراه باشد عدد شاخص کم‌تر از ۵۰ خواهد بود.

2-شاخص PMI غیر تولیدی:

شاخص pmi غیرتولیدی در بخش خدماتی یک دیدگاه باز و پیشرفته‌تری را در رابطه با شرایط معامله در اختیار تحلیل و معامله گران قرار می‌دهد، تا با استفاده از این داده‌ها بتواند درک بهتری را در رابطه با شرایط معامله و بازار پیدا کرده و در همین راستا اطلاعات ارزشمندی را در زمینه موارد اقتصادی کسب کند.

این شاخص همچنین می‌تواند در بخش خدماتی، بیانگر وضعیت بازار از لحاظ سالم یا ناسالم بودن اقتصاد در زمان حال نیز باشد.

جالب است بدانید، بخش غیرتولیدی بازار کنترل بسیار زیادی بر وضعیت تولید ناخالص داخلی دارد و شاخص آن می‌تواند نشان دهنده شاخص‌های مهم در اقتصاد کل آمریکا محسوب گردد.

در PMI خدماتی، عدد بیش از ۵۰ نشان دهنده روند صعودی بازار می‌باشد که در اصطلاح به آن «بازار گاوی» نیز گفته می‌شود و همچنین عدد کم‌تر از ۵۰ بیان‌گر روند نزولی بازار است و آن را «بازار خرسی» می‌نامند.

انواع شاخص PMI

اهمیت شاخص pmi در فارکس چیست؟

شاخص مدیران خرید در واقع یکی از مهم‌ترین داده‌های نموداری در بازار فارکس محسوب می‌شود که نشان دهنده عناوین مهم و اخبار اقتصادی می‌باشد و بدون شک برای اقتصادهای کلان دنیا بسیار ضروری است، چرا که این شاخص سطح رشد اقتصادی را در بازارهای مختلف نشان می‌دهد.

جدا از مبحث این که این شاخص می‌تواند نشان دهنده روند صعودی و یا نزولی در بازار فارکس یاشد، گزارشاتی مبتنی بر تحقیق می‌باشد که به دقت توسط معامله گران (سرمایه گذار و یا بروکر) مورد مطالعه قرار می‌گیرد. وظیفه معامله‌گر برای بررسی این شاخص در فارکس بررسی محاسبات به نسبت تغییرات و واکنش‌های بازار است که با توجه به آن‌ها تصمیم بگیرد برای یک جفت ارز باید وارد چه پوزیشنی شود.

یکی از مهم ترین دلایل اهمیت pmi پوشش دهی بیش از 25 شرکت بزرگ در صنایع مختلف از ایالت های مختلف آمریکا می باشد، این شاخص که در واقع نشان دهنده فعالیت های اقتصادی در زمان می باشد، اول هر ماه انتشار داده می شود و نتیجه تحقیقات انجام شده بر روی شرکت ها است.

شاخص پی ام آی چیست

شاخص پی ام آی pmi یک شاخص پشرو هست و احتمالا این سوال برایتان پیش آید که شاخص پیشرو چه نوع شاخص هایی هستند ، باید عرض کنم که یکسری از شاخص ها که منتشر میشوند از آمار و اطلاعاتی که به ما میدهند میتوانیم متوجه شویم که در شاخص هایی که قرار هست در آینده منتشر شود قرار است به احتمال زیاد شاهد چه نتیجه هایی شویم ، بطور مثال از آمار و شاخص تولید میتوانیم بیکاری را در دوره بعد حدس بزنیم یا از شاخص بیکاری میتوانیم روند روند آینده فدرال رزرو را متوجه شویم و یا از طریق همین شاخص pmi میتوانیم ترند شاخص gdp را متوجه شویم و همچنین شاخص اشتغال را در آینده حدس بزنیم .

در شاخص پی ام آی عدد از 50 شروع میشود که به معتی صفر میباشد اگر عدد اعلامی زیر 50 برسد به معنی رکود هست و شرایط انگاز زیاد مناسب نیست ولی اگر بالای 50 قرار بگیرد شرایط اوکی و مناسب قلمداد میشود .

باید بدانید که این شاخص دیدگاه بسیار مهم و ارزشمندی را در رابطه با شرایط بازار در اختیار ما قرار می‌دهد، تغییرات این کمپانی‌ها با توجه به این که آمریکا قدرت برتر و پیشرو در زمینه اقتصاد کل دنیا می‌باشد، تاثیر بسیار زیادی در بازارهای مالی مختلف جهانی دنیا دارد. به همین دلیل توصیه ما این است که حتی اگر در این زمینه مبتدی هستید، حتما با این مولفه آشنایی کامل پیدا کنید و از آن در جهت بهبود انجام معاملات خود بکاربگیرید، تا با استفاده از آن بتوانید نقاط و زمان مناسب برای ورود به معامله را پیدا کنید.

شاخص PMIمخفف چیست

PMI چگونه محاسبه می‌شود؟

حالا که می‌دانید شاخص PMI چیست باید روش محاسبه آن را نیز بدانید، در حالت کلی مبنای اصلی محاسبه این شاخص اعداد بین صفر تا صد می‌باشد. این مبنا بدین معنا است که اعداد بالای ۵۰ در مقایسه با اعداد ماه گذشته، وضعیت پیشرفت بازار را نشان می‌دهد و عدد زیر ۵۰ نشان دهنده چرخه نزولی بازار به شمار می‌رود (عدد ۵۰نشان دهنده‌عدم تغییر روند بازار به نسبت ماه گذشته است).

فرمول محاسبه PMI بدین صورت است:

PMI=(P1*1)+(P2*0.5)+(P3*0)

توضیحات:

  • P1: میزان درصد روند صعودی
  • P2: میزان درصدعدم تغییرات گزارش شده در روند
  • P3: میزان درصد روند نزولی بازار

شاخص PMI  را شرکت‌های مختلفی همچون IHS Markit Group برای کشورهای خارج از آمریکا جمع آوری و ارائه می‌دهند.

تاثیر شاخص pmi بر طلا

همانطور که می‌دانید طلا یکی از محبوب‌ترین نماد‌ها در بازار فارکس است که در اقتصاد نیز اهمیت بسیار بالایی دارد و از گذشته با به امروز بسیار مورد توجه بوده است. شاخص pmi یکی از مهم‌ترین مواردی می‌باشد که بر کاهش و یا افزایش قیمت طلا بسیار تاثیر گذار است؛ بنابراین اگر قصد معامله بر روی طلا را دارید توصیه می‌کنیم حتما این شاخص را مد نظر داشته باشید.

تاثیر شاخص PMI بر طلا

جمع بندی:

همانطور که در این مطلب به طور کامل به آن اشاره کردیم، شاخص pmi مهم‌ترین شاخص در فارکس است و تریدرها و تحلیل گران باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند، چرا که با استفاده از آن می‌توان معاملات را به نفع خود تمام کرد. زمانی که معامله‌گر بتواند برای شناخت شرایط بازار شروع به تحلیل فاندامنتال و یا همان تحلیل تکنیکال نماید، یکی از مهم‌ترین مولفه‌هایی که به آن نیاز دارد، اخبار و اطلاعات اقتصادی بازار است که قطعا بخش اعظمی از این اطلاعات را می‌توان با استفاده از شاخص PMI به دست آورد.

به طور نمونه، اگر میزان شاخص PMI ماه اخیر به نسبت ماه گذشته با افزایش رو به رو باشد احتمال اینکه نرخ ارز نیز با رشد مواجه باشد، بسیار زیاد است؛ اما از طرف دیگر میز کاهش این شاخص می‌تواند نشان دهنده سقوط ارزش سهم‌ها در بازار باشد.

شاخص پی ام آی چیست

در یک مفهموم معمول و کلی‌تر می‌توان گفت پس از بررسی این شاخص، اگر شاخص آن بالا باشد باید به این درک برسیم که به احتمال قوی اقتصاد با رشد و پیشرفت مواجه است، اما در حقیقت این مساله می‌تواند موضوع ناخوشایندی برای بانک‌های مرکزی باشد. به هر حال باید بدانید این شاخص به خوبی می‌تواند به عنوان یک متغییر در شرایط بازار اثر گذار باشد و تا حد بسیار زیادی به تحلیل گران و معامله گران در جهت پیش بینی قیمت جفت ارزهای مختلف کمک کند.

پیشنهاد اکید داریم که در 3 الی 4 دوره آینده ای که شاخص PMI منتشر میشود ، چند ساعت قبل انتشار نتیجه خبر حتما برخی پیش بینی هایی که راجب آن شده است را در مقالات سایت های انگلیسی زبان معتبر مطالعه کنید و همچنین حتما در حساب دمو هم تمرین داشته باشید چرا که احتمال زیاد در 3 الی 4 دوره ابتدایی ممکن هست خطا هایی انجام بدید و یا تحلیلتان از نتیجه خبر درست نباشد .

در این مطلب بررسی شد که شاخص PMI چیست و چه کاربردی در بازار مالی فارکس دارد، امیدواریم که این موارد بتواند پاسخگوی سوالات شما در این رابطه باشد.

همچنین دوره تخصصی فاندامنتال مختص به بازار های فارکس توسط استاد نیما شمسیان در کانال vip پلاس منتشر شده و میتوانید با مراجعه به ادمین تلگرامی به اموزش های تخصصی و فوق تخصصی بازارهای مالی فارکس دسترسی بصورت رایگان داشته باشید .

بیشتر بخوانید:

ثبت نام در بروکر پاکت آپشن

به این مطلب چند ستاره میدهید؟
[Total: 78 Average: 3.9]
مقالات مرتبط

۱۹ پاسخ

  1. سلام وقت بخیر از زمانیکه با کانال ومطالب عالی که زحمت میکشید اشنا شدم .ترید موفق تری داشتم سپاس از زحمات ارزشمندتون

  2. سلام و عرض ادب خدمت آقای شمسیان عزیز .
    اول از همه ممنون بابت آموزش های خوبتون .
    و بعد اینکه یه سوال داشتم .
    آیا حتما در ترید باید فاندامنتال رو کامل آموزش ببینیم ، یا اینکه میشه فقط از طریق تکنیکال و پرایس اکشن به سود دهی رسید .
    و اگر ما اسکلپ کار میکنیم نیاز هست که فاندامنتال رو هم بدونیم یا نه ؟

  3. مقالتون در رابطه با شاخص pmi حرف نداشت خیلی جاها گشتم تا بتونم مفهوم سادشو متوجه بشم
    ممنونم از سایت خوب نیما شمسیان

  4. سلام و درود
    خدا قوت
    هر چند زیاد ترید نمیکنم جون لب تاب ندارم ولی صحبتهای شما و تحلیلهای شما بسیار عالیست
    من با موبایل چک میکنم و میبینم چقدر خوب توضیح میدهید
    بینهایت سپاسگزارم از شما
    خدا قوت

  5. با سلام. با اینکه عضو کانال vip پلاس هستم. این مقاله هم روان و مفید بود .با تشکر از زحمت آقا نیما شمسیان عزیز

  6. سپاس از توضیحات خوب و مفید شما
    مثل همیشه کامل ساده و قابل درک
    چندسال پیش فکرمیکردم برای من که دارم تکنیکال کار میکنم فقط کافیه از فاندها اسم شاخص و تاثیرش بر بازار رو یاد بگیرم و بیشتر از اون گیج میشم ولی با خوندن مقالات شما میبینم مطلب سادست و چرا نباید ماهیت آمار رو خوب یاد بگیرم . خیلی بیشتر و بهتر میتونم تحلیلش کنم . اونم الان که یکی دیگه زحمتشو کشیده من فقط باید بخونمش

  7. با سلام و تشکر ویژه از مطالب عالی تون . آقای شمسیان ما رو با دنیای متفاوت از بازارهای مالی آشنا کرده که جای تقدیر و قدردانی ویژه داره .

    هم تحلیل های تکنیکالی شما و هم فاند هر دو عالی هستن .ممنونم ازتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

تیم تحلیلی نیما شمسیان در سال 88 شکل گرفت که شامل با تجربه ترین و همچنین موفق ترین تریدر های ایرانی بود ، لذا تصمیم به ایجاد سایتی کردیم تا دانش و مهارت های خود را به سایر افراد بصورت رایگان ارائه دهیم . اسم سایت دلیل بر این نمیشود که فقط در باینری فعالیت داریم بلکه بازار اصلی ما فارکس و ارز های دیجیتال میباشد . پیشنهاد میشود حتما عضو کانال تحلیل های روزانه شوید چرا که دیدگاه شما را به کلی نسبت به تحلیل کردن بازار تغییر میدهد .

بروکر و صرافی های برتر

شبکه های اجتماعی ما