چگونه از اندیکاتور Alma استفاده کنیم؟

Moving Averages Arnaud Legoux یا به اختصار Alma، نام اندیکاتور جدیدی است که در سال ۲۰۰۹ در دنیای بازارهای مالی دیجیتال به وجود آمد. هدف از تولید این اندیکاتور هموار کردن خط روندها و نمایش تصویرهای مناسب به معامله گران برای پیدا کردن بهترین جهت روند است. اندیکاتور Alma توسط آرنود لوگو و دیمیتریوس لوکاس توسعه داده شده است.
Alma چیست؟
این اندیکاتور محبوب تقریبا به صورت میانگینهای متحرک کار میکند. اما وقتی با میانگینهای متحرک مرسوم مقایسه میشود شاهدیم که محاسبات کاملتر و جامعتری دارد. Alma همچون سطحهای مقاومت یا حمایت فعال کار میکند.
به دلیل داشتن تاخیرهای کمتر این اندیکاتور تبدیل به اندیکاتوری قدرتمند شده است. هدف اصلی طراحی آلما این است که دو مورد از مشکلهایی که در میانگینهای متحرک سنتی وجود دارد را حل کند. این دو مشکل عبارتند از واکنش دهی و نرمی در مقابل حرکتهای قیمت.
بیشتر بخوانید: آموزش اندیکاتور مومنتوم Momentum
چگونه از آلما استفاده کنیم؟
به گفته بعضی از تریدرها و سرمایه گذاران از این اندیکاتور با دوره ۵۰ در کنار دو میانگین دیگر متحرک نمایی با دورههای ۵ و ۱۰ استفاده کنید. بر اساس این روش در زمانی که میانگینهای متحرک نمایی ۵ و ۱۰ در حال قطع کردن دورهای دیگر هستند و قیمت از alma بالاتر است معاملهگر باید باز کردن یک معامله جدید را در نظر بگیرد. بیشتر افراد که با استفاده از میانگینهای متحرک کلاسیک معامله میکنند این را میدانند که یک میانگین متحرک با دوره کوتاه مدت در برابر قیمت بیشتر واکنش نشان میدهند. اما با این حال ریسک این هم وجود دارد که بازار سیگنالهای اشتباهی وارد کند.
ازین رو تریدرها همواره در انتخاب میانگین متحرک کوتاه مدت که واکنش دهی سریعتر اما احتمال سیگنالهای غلط و میانگین متحرک بلند مدت که واکنش دهی دیرتر اما سیگنالهای غلط کمتری دارد تردید دارند. سرمایه گذاران چندین سال است که به دنبال حل کردن این مشکلات هستند.
تنظیمات اندیکاتور Alma
در مقایسه با سایر میانگینهای متحرک، اندیکاتور Alma دارای تنظیمات بیشتری است. در ادامه به بررسی این تنظیمات خواهیم پرداخت.
Window Size: این گزینه اساس اندیکاتور Alma است و دوره زمانی را مشخص میکند. انتخاب عدد این گزینه بر اساس تشخیص خود فرد است. بهتر است از عددهایی استفاده کنیم که اکثر تریدرها از آنها استفاده میکنند.
Offset: این گزینه واکنش دهیهای Alma و انعطافپذیریهای آن را تعریف میکند و باید عددی بین ۰ تا ۱ باشد. تنظیم عدد روی ۰.۹۹ باعث واکنش شدید به حرکتهای قیمت میشود و تنظیم روی ۰.۰۱ واکنش هارا کاهش میدهد.
Sigma: سیگما پارامتری برای فیلتر کردن است. تنظیم عدد آن روی ۶ باعث بزرگ شدن فیلتر و عددهای کمتر باعث متمرکز شدن بیشتر فیلتر میشود. در حالت کلی عدد ۶ باعث بازدهی بیشتری میشود.
حال که با این اندیکاتور و ویژگیهای آن آشنا شدیم میتوانیم با روشهای قبلی که با آنها آشنا شدیم آن هارا ترکیب کنیم.
معامله در جهت روند:
یکی از سادهترین و راحتترین روشهایی که در استفاده از آلما وجود دارد، استفاده از آن در جهت روند است. زمانی که قیمتها بالای آلما باشند انحرافهای صعودی دارند و زمانی که زیر باشند انحرافهای نزولی دارند. بهترین زمان ورود به معامله زمانی است که قیمتها به سوی آلما پولبک کنند.
ترکیب دو Alma و استفاده در دوره های مختلف:
این روش هم نیز مانند روش قبلی بسیار ساده است. روش کار آن به این صورت است که دو آلما با دورههای مختلف را روی نمودار رسم کنیم. در زمانی که آلمای کوچک تر، آلمای بزرگتر را رو به بالا یا پایین قطع کند ما میتوانیم وارد معامله خرید یا فروش شویم.
آلما به عنوان تایید واگرایی:
اکثر معامله گران توجه زیادی به واگرایی ندارند اما واگرایی یکی از مهمترین نشانهها در محو شدن قدرت روند است. نکته قابل توجه این است که هیچگاه نباید فقط برای دیدن یک واگرایی، خلاف روند آن وارد معامله شد. زیرا ممکن است ناگهان واگرایی نامعتبر شود. به خاطرهمین موضوع راههای زیادی برای تایید واگراییها وجود دارد؛ مثلا شکست سقفها و یا کفها و خطوط روند.
زمانی که شاهد یک واگرایی هستیم قیمت باید آلما را در جهت واگرایی بشکند و در زیر آن قرار بگیرد تا واگرایی مورد نظر ما تایید شود. در واقع از آلما به عنوان یک تایید برای واگرایی استفاده میشود.
سخن پایانی
در این مطلب انواع روشهای استفاده از آلما نام برده شد و تقریبا با آلما و روشهای استفاده از آن آشنا شدیم. استفاده از آلما در معاملات نیاز به دقت کافی دارد و با تحلیلهای درست و منطقی در معاملات میتوان به نتایج مطلوبی دست پیدا کنیم.