آموزش فارکس شمسیان

ایکوئیتی در فارکس چیست؟

ایکوئیتی چیست

بازار معاملاتی فارکس، بازاری است که همیشه در آن با لوریج همراه هستیم. هر تریدری چه حرفه ای و چه مبتدی می تواند علاوه بر سرمایه خود مقدار مشخصی لوریج از بروکر دریافت کند تا با استفاده از آن بتواند معاملات بزرگتری را باز کند. در این راستا گاهی سرمایه ما برای معاملاتی بزرگتر در نظر گرفته می شود، اما چون لازم است تا مقداری از آن سرمایه را بر روی حسابمان به عنوان مبلغ مارجین بماند، در نتیجه امکان باز کردن معاملات مورد نظر وجود ندارد؛ بنابراین در چینین شرایطی ارزش لوریج برای ما بیشتر مورد اهمیت و توجه قرار می گیرد و به راحتی می تواند ما را از بن بست نجات دهد در کنار همه این موارد یک مورد دیگر بسیار مهم، ایکوئیتی است که در این مقاله به طور کامل به توضیح اینکه ایکوئیتی در بازار فارکس چیست؟ و چه کاربردی دارد خواهیم پرداخت.

ایکوئیتی در فارکس چیست؟

اگر به تازگی به بازار فارکس وارد شده اید و در حال حاضر به یادگیری مفاهیم آن پرداخته اید، باید بگوییم که ایکوئیتی یکی از عناوینی است که در این بازار بسیار به شما کمک می کند. در رابطه با اینکه ایکوئیتی در فارکس چیست؟ باید بگوییم که با استفاده از آن در بازار می توان میزان سود و زیان معامله در ترید را محاسبه کرد. اگر شما در معامله ای یک یا چند پوزیشینی باشید، می بینید که میزان ایکوئیتی نیز تغییر کرده است. equity در فارکس یک نوع پلتفرم معاملاتی است که با استفاده از آن میزان بالانس و تعادل را در زمان بسته شدن موقعیت های باز نشان می دهد. به طور کلی باید بگوییم که با توجه به تغییرات مدام در بازار فارکس میزان سود و زیان نیز دائما در حال تغییر است؛ در این شرایط است که equity را به عنوان یک پارامتر که نشان دهنده تغییرات مالی و معامله ای است شناسایی می کنیم.

مفهوم واگرایی در فارکس

برای اینکه بتوانیم مفهوم این واژه را بهتر درک کنیم، بهتر است تا با مفاهیم زیر آشنایی داشته باشیم:

لوریج:

لوریج یا Laverage در بازار فارکس در واقع به معنای اعتبار اولیه ای است که توسط کارگذار یا بروکر به معامله گر داده می شود تا بتواند برای ترید وارد به معاملات بزرگتری شود.

مارجین:

مارجین به معنای حاشیه سود و ضرر معاملات در فارکس می باشد. یعنی اینکه زمانی که معامله گر، معامله ای را باز می کند نباید تمامی موجودی خود را وارد به آن معامله نماید، بلکه باید تنها بخشی از موجودی حسابش را( با توجه به نوع و مقدار معامله) در حسابش نگه دارد. تا زمانی که معامله وارد به محدوده ضرر می شود مقدار ضرر از مارجین کسر گردد.

بالانس:

بالانس در واقع همان موجودی اصلی حساب در فارکس است، برای مثال اگر کسی در حساب فارکس خود 3000دلار داشته باشد ولی هنوز هیچ معامله ای را آغاز نکرده است؛ می گوییم موجودی حساب آن شخص 3000 دلار است. به طور کلی با توجه به بالانس می توان به میزان سرمایه اصلی معامله گر دسترسی داشت. اما زمانی که پوزیشن های معاملاتی باز شوند و فرد بخشی از سرمایه خود را وارد آن کند، در این زمان مقدار بالانس دیگر نمی تواند نشان دهنده سرمایه اصلی باشد و در این جا مبلغ اصلی سرمایه توسط ایکوئیتی در فارکس مشخص می گردد.

ایکوئیتی: 

ایکوئیتی در واقع به میزان بالانس به همراه میزان سود و زیان های حاصل از یک معامله باز گفته می شود. برای مثال: اگر شما 2 پوزیشن باز داشته باشید که مجموع سود آن ها مساوی با 1000دلار باشد، می گوییم که مقدار equity برابر است با :بالانس+1000=ایکوئیتی اما اگر پوزیشن دارای ضرر باشید مثلا 600 دلار ضرر، میزان ایکوئیتی را اینگونه حساب می کنیم: بالانس-600=equity

بنابراین طبق موارد بالا می توان نتیجه گرفت که، با توجه به میزان تغییر سود و زیاد مقدار equity در معامله نیز تغییر می کند. شما می توانید مقدار ایکوئیتی را سرمایه متغییر نیز بدانید، زیرا میزان سود یا زیان حاصل از یک معامله در لحظه تغییر می کند.

بالانس در بازار فارکس

فرمول محاسبه equity در فارکس

به طور کلی زیان شناور و سود که حاصل از یک پوزیشن معاملاتی باز در بازار می باشد، عامل تغییر eguity است.

ایکوئیتی = بالانس + سود و زیان شناور

دلیل اصلی اهمیت ایکوئیتی در فارکس چیست؟

به طور کلی اغلب معامله گران به خصوص سرمایع گذاران تازه کار برای محاسبه ایکوئیتی حساب شان به محاسبه میزان سود و یا زیان معالات بسنده می کنند، گاعی حتی زمانی که ما نمودار سود و زیان را بررسی کنیم ممکن است با میزان ایکوئیتی کاملا متفاوت باشد. بررسی میزان ایکوئتی به تریدر نشان می دهد که باید هرچه سریع تر از یک پوزیشن معاملاتی خارج شود چرا که ممکن است با ریسک بالایی همراه باشد.

میزان ایکوئیتی به ما کمک می کند تا سود و ضرر معاملاتمان را در برابر میزان ریسک آن ها محاسبه کنیم. زمانی که میزان سود یک معامله بسیار کم باید اما خب ریسک نگه داری آن بالا باشد، با محاسبه مقدار ایکوئیتی در می یابیم که میزان ریسک و سود در آن معامله نابرابر است. بنابراین، این جا است که متوجه می شویم یک معامله گر حرفه ای هیچگاه نباید از میزان equity غافل شود. توصیه می کنیم برای درک بهتر این موضوع این مسئله را در حساب دمو یا ریل خود در متاتریدر به صورت عملی تمرین کنید.

نحوه محاسبه ایکوئیتی در فارکس

نتیجه گیری:

در واقع زمانی که حساب شما فلت (بدون معامله باز) باشد موجودی حساب برابر با میزان ایکوئیتی است. به طور کلی هر زمان که در حساب های معاملاتی پوزیشن فعالی نداشته باشید اصطلاحا به آن حساب فلت یا flat می گوییم.

حالا با توجه به اینکه ایکوئیتی (equity) شامل میزان سود و یا زیان های جاری معاملات است، هیچگاه این عدد نشان دهنده موجودی حقیقی و دقیق حساب شما شناخته نمی شود. گاهی شما ممکن است بالانس حساب بالایی داشته باشد، اما میزان ایکوئیتی نا امید کننده باشد که این موضوع گاها نشان دهنده ضرر های جبران ناپذیری باشد.

در ادامه چند مورد را در این رابطه برای بررسی این مبحث در بازار فارکس بررسی خواهیم کرد:

1-همیشه هنگام داشتن پوزیشن باز در بازار میزان ایکوئیتی با بالانس متفاوت است.

2-بالانس در واقع نشان دهنده موجودی شما از میزان سود و ضرر ها و معاملاتی است که بسته شده است.

3-ایئوکیتی نکته بسیار مهمی است چرا که این میزان نشان دهنده میزان سود و ضرر های معاملات باز و بسته شده است.

در این مطلب تمامی آن چه که در رابطه با با مبحث ایکوئیتی نیاز بود را مورد بررسی قرار دادیم، چنانچه در این رابطه نیاز به راهنمایی و کسب اطلاعات بیشتر دارید با ما همراه بمانید…

به این مطلب چند ستاره میدهید؟
[Total: 12 Average: 4.3]
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

تیم تحلیلی نیما شمسیان در سال 88 شکل گرفت که شامل با تجربه ترین و همچنین موفق ترین تریدر های ایرانی بود ، لذا تصمیم به ایجاد سایتی کردیم تا دانش و مهارت های خود را به سایر افراد بصورت رایگان ارائه دهیم . اسم سایت دلیل بر این نمیشود که فقط در باینری فعالیت داریم بلکه بازار اصلی ما فارکس و ارز های دیجیتال میباشد . پیشنهاد میشود حتما عضو کانال تحلیل های روزانه شوید چرا که دیدگاه شما را به کلی نسبت به تحلیل کردن بازار تغییر میدهد .

بروکر و صرافی های برتر

شبکه های اجتماعی ما