آموزش فارکس شمسیان

چگونه می توان شکست سطح را پیش بینی کرد؟

شکست یک سطح

برای تشخیص شکست سطح یا بریک اوت (break out) در تحلیل تکنیکال باید با ابزار‌های مخصوص و مهارت‌های لازم مانند تکنیکال آشنایی داشته باشیم؛ چرا که تا زمانی که شکست کامل رخ نداده هیچگاه با قاطعیت نمی توان گفت که این اتفاق افتاده است، اما در این زمینه ابزارها و راهکارهایی وجود دارد که می‌تواند در تشخیص بریک اوت به شما کمک کننده باشد که ما در این مطلب به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت، لذا توصیه می‌کنیم در ادامه با ما همراه بمانید. .

شکست سطح یا بریک اوت (Breakout) چیست؟

شکست سطح به چه معناست در زمانی که قیمت یک سهم یا جفت ارز در فارکس به بالای سطح می رسد و یا به زیر سطح حرکت کند شکست یک سطح رخ می دهد. شکست سطح نمایانگر این است که قیمت می خواهد در جهت شکست روندی را شروع کند. در شکست سطوح هایی که نسبت به حجم معمولی در کندل قدرتمندی اتفاق می افتند احتمال بیشتری وجود دارد که قیمت روند جدیدی را شروع کند.

در حالت کلی سطوح به دو دسته تقسیم می شوند:

  • خط حمایتی و مقاومتی یا (سطوح ایستا)
  • خطوط روند یا (مقاومت و حمایت پویا)

بررسی زمان رسیدن قیمت به سطح مورد نظر

یکی از اساسی‌ترین نکات قابل توجه این است که قیمت در چه زمانی به سطح مورد نظر ما نزدیک می‌شود، اطلاع از اینکه قیمت در چه زمانی به سطح مورد نظر می‌رسد می‌تواند اطلاعات خوبی به ما بدهد. برای مثال می‌توان فهمید که خریداران و فروشندگان در حال قدرت گرفتن هستند و یا اینکه قیمت با چه روندی در حال پیشرفت است.

شکست نمایانگر چه چیزی است؟

زمانی که شکست در یک سطح رخ می دهد بسیاری از معامله گران در این ناحیه ورود و خروج خود را تنظیم می کنند. بسیاری از سرمایه گذارانی که منتطر شکستن سطح بودند فورا وارد بازار می شوند و آن هایی که انتظار این شکست را نداشتند برای جلوگیری از ضرر های بیشتر سریع از معامله خارج می شوند. این آشفتگی بازار موجب رشد بسیار زیاد معاملات می شود. این نشان می دهد که تریدر ها به بریک اوت علاقه زیادی دارند.

اگر در هنگام شکسته شدن سطح در بازار های مالی حجم معاملات پایین باشد افراد کمی به سوی آن جذب می شوند و به احتمال زیادی این breakout نتیجه مثبتی به همراه نخواهد داشت. زمانی که شکست صعودی باشد و موفقیت آمیز نباشد قیمت به زیر سطح می رسد. اگر شکست یک سطح نزولی باشد و موفقیت آمیز نباشد قیمت به بالای سطح می رسد ، بنابراین مشاهده حجم نسبتا بالا با استفاده از اندیکاتور volume برای تاییدیه شکست را باید مد نظر قرار دهید .

قوانین شکست یک سطح:

بریک اوت قوانین مختص به خود را دارد. برخی از این قوانین عبارتند از :

  1. برای اثبات شکست باید منتطر بسته شدن کندلی باشیم که سطح را شکسته ست. انجام معامله قبل از آن دارای ریسک است و اصلا پیشنهاد نمیشود چرا که ممکن است شکست فیک باشد .
  2. در روند های صعودی برای شکست نیاز به کندل صعودی و در روند های نزولی نیاز به کندل نزولی داریم.
  3. آن کندلی که موجب ایجاد شکست می شود باید دارای بدنه ای بزرگ باشد و سایه نداشته باشد یا اگر هم سایه داشته باشد بسیار محدود باشد .
  4. بدنه کندل در روند های صعودی باید در بالای سطح مقاومتی بسته شود. در غیر این صورت شکست دارای اعتبار نیست.
  5. حجم معامله در تشخیص شکسته شدن سطوح اعتبار زیادی دارد. هرچه حجم بیشتر باشد بریک اوت معتبر تر است.
  6. پیشنهاد میشود بعد از شکست حتما صبر کنید تا پولبک هم زده شود ، حتما تا بحال زیاد مشاهده کردید که شکسته شدن یک سطح تمامی شرایط بالا را دارد ولی همچنان استاپ شما زده میشود ، دلیل استاپ خوردن شما این هست که منتظر پولبک و تثبیت قیمت بالای سطح شکسته شده نمیشوید .

نمونه ای از بریک اوت در نمودار یک سهم: 

پیشبینی شکست سطح

نمودار بالا نشان دهنده این است که حجم معاملات افزایش یافته است و قیمت به سوی ناحیه مثلث در حال حرکت است. پس از آن سطح دچار شکست شده است. قیمت به روند صعودی خود ادامه داده است و دوباره به سطح شکست بازنگشته است. این نشان دهنده یک بریک اوت بسیار قوی است. تریدر ها از این نوع شکست ها برای ورود و خروج به معاملات استفاده می کنند.

علت شکسته شدن سطوح

گاهی اوقات سطح هایی در بازار پیدا می شوند که هربار قیمت آن ها به سطح می رسد باز می گردند. به بازگشت قیمت در سقف مقاومت نیز می گویند. در واقع به این معنی است که قیمت زمانی که به سقف می رسد نمی تواند از سطح گذر کند و دچار افت یا ریزش می شود.

هر بار که قیمت تا حدودی ریزش می کند و سپس از آن سطح بر می گردد سطح حمایت شکل می گیرد. این سطح زمانی احتمال شکست دارد که قیمت در محدوده مقاومتی باشد و به هر دلیلی تعداد درخواست کنندگان افزایش پیدا کند.

معامله گران با بررسی های خود در انتطار بریک اوت می مانند. اگر قیمت دچار شکست مقاومت شود و به سمت بالا حرکت داشته باشد معامله گران وارد بازار می شوند یا برعکس از آن خارج می شوند.

شکست سطح در معاملات

محدودیت های شکست در یک سطح

در هنگام استفاده از شکست مشکلاتی وجود دارد. مشکل اصلی که وجود دارد این است که گاهی اوقات شکستن سطح موفق نمی شود. قیمت های کمی از آن عبور می کند و این باعث فریب معامله گران می شود. سپس قیمت بر می گردد و سطح نمی شکند. امکان دارد این اتفاق چندین بار رخ بدهد.

شکست در بازار های مالی اکثرا سلیقه ای هستند و هر فردی از آن برداشت خاصی دارد. به همین دلیل باید همیشه حجم معاملات را در نظر بگیریم. هرچه که حجم معاملات بیشتر شود نشان می دهد سطح معاملات هم با ارزش است. اگر حجم معاملات کم باشد یعنی سطح مورد نطر ما کم اهمیت است.

جمع بندی

معاملات در بازار های مالی همواره دارای ریسک هستند و برای ورود به هر معامله باید با مهارت و دقت کافی وارد شویم.   استفاده از بریک اوت در معاملات در کنار سود آوری های خوبی که دارد می تواند شامل ضرر هم باشد. بهترین زمان اسفاده از یک شکست سطح در طول انجام یک روند است.

به این مطلب چند ستاره میدهید؟
[Total: 8 Average: 4.4]
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

تیم تحلیلی نیما شمسیان در سال 88 شکل گرفت که شامل با تجربه ترین و همچنین موفق ترین تریدر های ایرانی بود ، لذا تصمیم به ایجاد سایتی کردیم تا دانش و مهارت های خود را به سایر افراد بصورت رایگان ارائه دهیم . اسم سایت دلیل بر این نمیشود که فقط در باینری فعالیت داریم بلکه بازار اصلی ما فارکس و ارز های دیجیتال میباشد . پیشنهاد میشود حتما عضو کانال تحلیل های روزانه شوید چرا که دیدگاه شما را به کلی نسبت به تحلیل کردن بازار تغییر میدهد .

بروکر و صرافی های برتر

شبکه های اجتماعی ما